<$Blo23 Temmuz 2007 Pazartesi
<$Bloİstikbal vaat eden üç ayrı mühendislik

<$Blo


Petrol ve Doğalgaz Mühendisliği (SAY-2)
Petrol ve doğalgazın aranması, sondajı,üretimi ve taşınması konularında mühendislik eğitimi alırlar. Petrol yataklarının verimliliği ve potansiyeli bu dalın uzmanlarınca belirlenir. Bu bölüme girmek isteyenlerin üstün bir akademik yeteneğe ve fen alanında başarıya sahip olmaları gerekiyor. Öğrenim süresi 4 yıl. Bölümde okutulan bazı dersler; Matematik, fizik, kimya, genel jeoloji, sondaj mühendisliği, petrol kurtarım teknikleri ve mukavemet. Mezunlara "Petrol ve Doğalgaz Mühendisi" unvanı verilir. Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı, özel petrol şirketleri, petrol ve doğalgaz hattı taşıyan kuruluşlarda çalışabilirler.

Elektrik Elektronik Mühendisliği (SAY-2)
Bölüm mezunlarının iş bulma imkânı oldukça yüksek. Çeşitli elektronik aletlerin ve iletişim sistemlerinin planlanması ve yapımı ile işletilmesi konusunda faaliyet gösteren özel kuruluşlar, çeşitli fabrikalar ve endüstriyel otomasyon sektöründe çalışabilirler.

Bilgisayar Mühendisliği (SAY-2)
Öğretim süresi 4 yıl. Yönetim, endüstri, eğitim, ticaret kısaca her alanda iş bulabilirler.

'Yüksekokulları küçümsemeyin'
Prof. Dr. Necla Pur gençlere meslek yüksekokullarını küçümsemeleri tavsiyesinde de bulunuyor. Pur'a göre buralardan mezun gençlerin iş bulma şansı da hayli yüksek: "Piyasanın ihtiyacı olan gençler buradan çıkıyor ve hemen iş buluyor. Ayrıca lisans eğitimine de geçebiliyorlar. Müzisyen ve animatör yetiştirmek için önümüzdeki yıl program açacağız. Diş teknisyenliği, takı tasarımı gibi bölüm mezunlarının kapışıldığını biliyorum. Bir de önümüzdeki yıllarda aç kalmayacak mezunlar halkla ilişkilerciler olacak. Ayrıca İngilizce Fransızca başta olmak üzere İspanyolca, Rusça tercümanlara da ihtiyaç olacak. Okul öncesi öğretmenliği de gelecekte önemli olacak."

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

<$I180 Yorum>

<$BloYorum Gönder

<$BloKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

  • ANASAYFA