<$Blo23 Temmuz 2007 Pazartesi
<$BloGeçen yılın birincileri ne tercih yaptı?

<$Blo



SAY-2 PUAN BİRİNCİSİ: Onur Tidin: Bilkent Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği.

SÖZ-2 PUAN BİRİNCİSİ: Yiğit Cem Öztürk: Boğaziçi Üniversitesi İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Siyaset Bilimi.

DİL PUAN BİRİNCİLERİ: Umut Toprak: ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği. Sezgin Demir: Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği. Osman Berker Yağcı: Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Endüstri Mühendisliği

SÖZ-1 VE EA-1 BİRİNCİ- LERİ: Abdurrahman Yılmaz: ODTÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği. Server Çimen: ODTÜ Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği. Okan Çalışkan: Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği.

'Uzay araştırmaları Türkiye'de pahalı'

Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Aras, kendi gençlik döneminin en gözde üniversite programlarının tıp, hukuk ve mühendislikler olduğunu söylerken, "Şimdi değişen trend elektrik, elektronik, bilgisayar mühendisliklerinde" diyor. "Herkes işletme yazınca bu mesleğin gözdeliği azaldı" diyen ve tıpta mecburi hizmet zorunluluğu kalkınca ilginin arttığını anlatan Aras, "Astronomi ve uzay bilimleri de dünyada ilgi gören alanlar. Ama Türkiye'ye pek uygun değil. Çünkü bu alanda araştırma yapmak çok pahalı" diyor. Gençlerin meslek tercihlerinde "iş garantisi" olmasının önemine dikkat çeken Aras, "Ama hiç okumak istemedikleri bir alanda eğitim görmeyi de önermem. Sevmediği bir alanda okuyan ve o işi yapan genç hayatta mutsuz olacak. Mutsuzken başarıyı yakalamak da çok zor olur" diye konuşuyor.

Avrupa pazarı için finans matematiği

Avrupa finans pazarında süregelen gelişme, büyüme ve entegrasyon nedeniyle finans mühendisliğinin teknik özelliklerini bilen ve bu özellikleri anlayan insan gücüne daha fazla ihtiyaç duyulmaya başlanması, İstanbul Bilgi Üniversitesi'ne Türkiye'de ilk defa 'finans matematiği' programını açılması sonucunu doğurdu. Program, matematik eğitimi almış olmanın yanında, uluslararası finans, risk analizi ve sermaye yatırımı konularında uzmanlaşmış öğrenciler yetiştiriyor. Boğaziçi Üniversitesi de aynı alanda yüksek lisans programı yürütüyor.

Etiketler: , , , , , , , , , , ,

<$I180 Yorum>

<$BloYorum Gönder

<$BloKaydol: Kayıt Yorumları [Atom]

  • ANASAYFA